9.4.2018

Miten info palvelee suunnistajia?

Suunnistuskilpailuissa infopiste tulee monelle tutuksi. Infon tehtäviä ovat kilpailunumeroiden ja vuokraemit-korttien jako, useiden sarjojen palkintojen jako, parkkilippujen myynti ja tietenkin kaikkiin tiedusteluihin vastaaminen.

- Mikään kysymys ei ole liian tyhmä, joten rohkeasti vaan kysymään, rohkaisee FinnSpringin infosta vastaava Heidi Launistola. Info palvelee suomeksi, englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi.Ennen kilpailuviikonloppua infon talkooporukkaa pitää kiireisenä käytännön asioiden organisointi ja kisaohjeisiin sekä kilpailualueeseen tutustuminen. Info valmistautuu auttamaan kaikenikäisiä ja -tasoisia kilpailijoita asiasta riippumatta.

Yhtenä suurimpana infon etukäteistehtävänä on kilpailunumeroiden lajittelu, joka on tarkkaa puuhaa. Info pyrkii organisoimaan kilpailunumeroiden noutamisen mahdollisimman jouhevasti, jotta ei syntyisi suurta ruuhkaa. Henkilökohtaisen kilpailun numerot löytyvät kansioista infon kopin läheisyydestä ja viestinumerot jaetaan seuroittain kirjekuorissa. Monien sarjojen palkinnot jaetaan myös infosta, mikä voi ajoittain tuoda ruuhkaa tiskille. Tulostaululle tulee tieto palkittavien määrästä sarjoittain.

Info varautuu kisapäivän aikana mahdollisimman hyvin kaikkeen, mitä eteen voi tulla. Infossa voi sattua ja tapahtua kaikenlaista. Milloin hukassa on puhelin, milloin puuttuvat hakaneulat, milloin viestijoukkuekaverit ovat hävinneet. Yleistä on myös, ettei suunnistaja löydä tietä lähtöpaikalle. Infoon tullaan kertomaan myös ruusut ja risut, ja joskus pieleen menneen kisan jälkeen voivat tunteetkin kuumeta. Info ottaa mielellään palautetta vastaan ja vie sitä eteenpäin kyseessä olevan alueen vastuuhenkilölle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilmestyy tänne pienellä viiveellä.