15.3.2018

Sunnuntain FinnSpring- viesteissä kuntosuunnistajat pääsevät kisaamaan samoilla radoilla maailman huippujen kanssa – haastattelussa viestin ratamestari Aimo RuohoniemiVasemmalta: Matti Vaaja (lasten ratojen ratamestari), Erkki Jokela (henkilökohtaisten ratojen ratamestari) ja Aimo Ruohoniemi (viestin ratamestari)


Minkälainen ratamestarin tehtävä FinnSpring 2018 viestissä on?

- Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen viestikokonaisuus, joka on samalla suurin kilpailu, jota olen ollut järjestämässä. Vaikka olenkin tehnyt ratoja vuosikymmeniä, niin aina uusi kisa uudessa maastossa ja tässä tapauksessa lisättynä vielä viestin hajontojen piirteillä, luovat kokonaisuutena erittäin hienon ja haastavan ratamestaritehtävän.

Tapahtumaan osallistuvat sekä kuntosuunnistajat että Viestiliigan joukkueet, vaikuttaako se ratasuunnitteluun?

- Valmisteluissa varaudutaan toki kuntosuunnistajien myötä suurempaan osallistujamäärään, mutta itse ratasuunnitteluun sillä ei ole vaikutusta. Kuntosuunnistajat pääsevät kisaamaan samaan aikaan samoilla radoilla huippusuunnistajien kanssa. Kuntosuunnistajille, jotka haluavat suunnistaa helpommilla radoilla, on tarjolla myös HD21C-sarja, jossa on lyhyemmät radat. Viestiliiga tuo FinnSpring- viestiin uusia piirteitä, joita ratamestarin tehtävässä on huomioitava, kuten osuuspituuksien vaatimukset sekä kisan seurattavuuden varmistaminen kisakeskuksesta käsin sekä videostreamauksen välityksellä.

Miten viestiratojen suunnittelu on edennyt?

- Koko projektihan käynnistyi yli kaksi vuotta sitten, kun lähdettiin hakemaan kisoja yhdessä Leppävaaran Sisun kanssa. Jo alkuvaiheessa oli selvää, että juuri Serenan maasto tarjoaisi hyvät puitteet tapahtumalle. Lupauduin viestin ratamestarin tehtävään viime keväänä ja maastoon tutustumisen myötä ensimmäiset suunnitelmat valmistuivat alkukesästä. Hyvissä ajoin jo syksyllä ennen lumien tuloa radat suunniteltiin pitkälti valmiiksi ja rastipukit rakennettiin. Myös valvojat kiersivät maastossa tarkistamassa ratasuunnitelmat ja rastipaikat.

Miten viestin ratamestarin työ jatkuu tästä eteenpäin?

- Tiivis yhteistyö pääratamestari Jokelan Ekin ja lasten ratamestarin Vaajan Matin sekä valvojien ja kartantekijän kanssa jatkuu. Viimeiset ratojen viimeistelyt tehdään huhtikuun alussa ja hankintalistalla on vielä myös leimauskalustoa. Nyt odotellaan kiivaasti, että lumet sulaisi!


Tervetuloa FinnSpring 2018 viestikisaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentti ilmestyy tänne pienellä viiveellä.